Om Cody

Cody Robert Simpson (född 11 januari 1997) är en musiker/låtskrivare från Gold Coast, Queensland, Australien. Han sjunger pop/R&B

Cody Simpson fick sitt genombrott 2008 på Youtube. 2010 undertecknade Simpson ett skivkontrakt för fyra album med etiketten Atlantic Records. Hans första singel, är 'One' som han skrivit själv. Hans kända singel iYiYi med rapparen Flo Rida släpptes på iTunes i juni 2010.

Simpson är född av Brad och Angie Simpson. Han har två yngre syskon, Tom och Alli. Han är även en duktig simmare och vann två guldmedaljer vid Queensland Swimming Championships. Simpson tränas Miami simklubb av tränaren Ken Nixon. Simpsons mamma Angie jobbar som volontär på klubben.

Simpson började spela in låtar i sitt sovrum under sommaren 2009 på YouTube, och sjöng "I'm Yours" av Jason Mraz, "Cry Me a River" och "Senorita" av Justin Timberlake, "I Want You Back" av Jackson 5, och hans egna låtar, "One" och "Perfect". Han blev i efterhand upptäckt på YouTube av Shawn Campbell, en Grammy-nominerade skivproducent som har producerat för Jay-Z och andra konstnärer.


Simpsons genombrott till att bli i igenkänd fanns med på 7,30 rapport i december 2009. Han släppte sin debutsingel, "iYiYi" (med amerikanska rapparen Flo Rida) den 15 maj 2010. Den blev digitalt släppt den 30 maj 2010. Musikvideon för "iYiYi" släpptes den 30 juni 2010. Musikvideon till Simpsons andra singel, "Summertime", släpptes den 20 september 2010.

Simpson flyttade till Los Angeles i juni 2010 för att spela in sina låtar med Atlantic Records och hans producent Shawn Campbell. Samma månad dök Simpson upp på Sunrise. Den 22 juni 2010, meddelades det att Simpson skulle delta i Camplified 2010 Tour, tillsammans med andra artister, som turnerat över hela USA. Turnén inleddes den 5 juli 2010 och avslutades den 14 augusti 2010. Det var också Simpsons första offentliga turné. Under turnén framför Cody Simpson en låt som heter "Love so strong." I en intervju med Popstar Magazine konstaterade Simpson att hans inspiration till låten var "En tjej hemifrån (Australien). Det är allt jag kan säga."

Den 4 december 2010 meddelades det Simpsons officiella hemsida att en EP med titeln 4 U skulle släppas via iTunes den 21 december 2010. På EP:n finns 5 låtar totalt, 4 av dem har tidigare inte släppts.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0